Yeni Dizi : The Following (2013)

Heyecan yükü yüksek dizileri sevenler için, Fox US yeni bir dizi ile karşımızda. Başrollerinde Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore, Natalie Zea‘yi izlediğimiz dizi, karizmatik, zeki ama psikopat bir üniversite profesörünün (Joe Carroll)  işlediği seri cinayetler sonrasında içeri atılmasını, buradan bir tarikat kurarak diğer seri katilleri yönetmesini anlatıyor.

Bu tarikatın karşısında durabilecek tek isim ise, Carroll’u yıllar önce yakalayarak içeri atan emekli FBI ajanı Ryan Hardy (dizide  Kevin Bacon). Hardy yıllar önce Carroll’u yakalamak pahasına kalbinden bıçaklanmış ve bir kalp piline bağlı yaşamaktadır. Olaydan sonra Carroll’un karısı ile girdiği ilişki ve alkol sorunu yüzünden FBI’dan malulen emekli edilmiştir. Carroll’un başarılı hapisten kaçma girişimi ve etrafına topladığı diğer seri katiller nedeniyle FBI Hardy’nin uzmanlık bilgisine ihtiyaç duyunca Hardy tekrar teşkilata döner ve amansız bir takip başlar.

Her bölümü heyecan yüklü olan, Edgar Allan Poe eserlerine sık sık göndermede bulunan, şimdilik kaliteli ilerleyen bir dizi The Following. Dizinin müzikleri de en az kendisi kadar etkileyici seçimlerden oluşmakta. Başrollerde Bacon ve Purefoy oldukça etkileyici bir iş çıkarıyorlar. Yeni bir dizi arayışı içerisinde olanlar The Following’e bakabilir. Temennim, dizinin 2 sezondan fazla uzamaması ve reyting katkısıyla hiç edilmemesi. İyi seyirler.

You may also like...

1 Response

  1. 27 Şubat 2013

    […] Enouch Johnson, ABD’nin kumar bölgelerinden Atlantic City’yi, yıllarca yönetmiş, siyaset, mafya ve iş adamları arasında köprü kurarak bölgeyi kontrol altında tutmuş gerçek bir siyasetçi/gangsterdir. İşte bu dizi, E.Johnson’un hayat hikayesini uyarlayarak, Nucky Thompson’un hayatını bizlere izletmekte. İçki yasaklarının etkili olduğu ABD tarihinin bu önemli döneminde, siyasetçiler, mafyalar, iş adamları, tüm güçlerini kullanarak içki yasaklarını lehlerine çevirmekte ve güç savaşları yaşamaktadırlar. Boardwalk Empire, bu güç savaşlarını Nucky Thompson’un gözünden görmemizi sağlıyor. Dizi 2.sezonunu tamamladı ve çok para harcanan HBO yapımlarından biri. Güncelleme : Yeni bir dizi tavsiyesi olarak ilgilenenlere The Following dizisine ilişkin yazım şurada; […]