Non-Stop (2014) Film İncelemesi


Başrollerinde Liam NeesonJulianne MooreScoot McNairy gibi isimler yer alan Non-Stop, kapalı mekanda (Uçakta) geçen aksiyon gerilim filmlerinin son örneği. Filmimiz, kıtalar arası bir uçuşta federal güvenlik polisi olarak çalışan Bill Marks’ın (Neeson) telefonuna, uçak kapalı devre iletişim sisteminden sıradışı mesajlar gelmesi ile başlıyor.

Uçuş sırasında sadece federal görevlilerin kullanabildiği hatta giren hava korsanları, Marks ve uçaktaki diğer güvenlik görevlisi ile gerilim yüklü bir biçimde oynuyor. Marks bir taraftan korsanları ararken, bir taraftan yolcuların tepkisini dengelemeye çalışıyor. Bu esnada her 20 dakikada bir uçak yolcusu korsanlar tarafından öldürülüyor. Filmde gerilim ve aksiyon sona doğru gittikçe elbette artıyor. Banks, kötü adamlara gittikçe daha fazla yaklaşırken, uçaktaki panik artıyor ve Banks kendisi bir hava korsanı olarak damgalanıyor.

Film çeşitli karakterler üzerinden 11 Eylül sonrası ABD toplumuna ilişkin çeşitli örnekler de veriyor. Uçaktaki müslüman doktor, NY eyaletinden polis, Banks’e yardım edenler, karşı çıkanlar ve en nihayetinde hava korsanlarının kendileri hepsi birer 11 Eylül sonrası ABD toplumunun canlandırmaları. Nispeten yüzeysel kalmışlar maalesef. Julianne Moore’un filmdeki rolünü kestirmek zor. Protagonistimizin gönlünü çelen gizemli kızıl rolünde genelde. Nadiren kaydadeğer bir icraatı var. Liam Neeson gene formunda ilerleyen yaşına rağmen aksiyon filmlerinde bu şekilde rol alabiliyor.

Final bölümünde elbetteki hikayenin düğümleri çözülüyor. Heyecanlı 2 saat geçirmek isteyenler için vasatın üstünde bir film Non-Stop. Heyecanı daima yüksek tutan sağlam bir gerilim. Hikayedeki tutarsızlıklar, gerçek yaşamla uyuşmayan çeşitli noktaları da göz ardı edebilirseniz iyi vakit geçirtecektir size. İyi seyirler. Benim notum 7 / 10.

You may also like...