Chef (2014) Film İncelemesi


Dün 13 Sins filmini incelemiştim. Hazır film incelemelerine başlamışken, terim soğumadan geçtiğimiz haftalarda izlediğim ve naif yapısı ile hoşuma giden Chef filmine ilişkin izlenimlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Başrollerinde Jon FavreauJohn LeguizamoBobby Cannavale ve Emjay Anthony gibi isimleri barındıran film, ünlü bir restorantta şeflik yapan Carl Casper‘in, yemekleri hakkında olumsuz eleştiri yapan bir köşe yazarı ile tartışması ve işini bırakması ile başlıyor. Geride çökmekte olan bir kariyer ve sancılı bir boşanma bırakan Carl Casper, bir hamle yaparak tekrar hayata tutunmaya çalışıyor.

Bu film, esasında ABD içinde ağırlıkları gittikçe artan hispanik / latin nüfusa yönelik  ortaya çıkarılmış bir Jon Favreau projesi gibi durmakta. Favreau, aynı zamanda filmin senaristi ve yönetmeni. Filmde, Scarlett Johansson, Dusting Hoffman ve Robert Downey Jr. gibi dostlarını ufak rollerde ağırlamayı da ihmal etmemiş. Sonuç olarak ortaya çıkan eserden kimsenin şikayetçi olacağını sanmıyorum. Güzel bir “food porn”, yol filmi ve akıcı bir hikaye var elimizde. Food porn demişken ekleyelim, filmi sakın aç izlemeyin, mutfağın yolunu tutmak ve filme ara vermek durumunda kalabilirsiniz. Hatta mümkünse filmi izlerken şarap/bira gibi bir içki de sizinle olsun. Zira filmde akıp giden aperatiflere, menülere eşlik etmek isteyeceksiniz.

Filmde, geçmişte bir boşanma yaşamış ve şimdi de işini kaybetmiş şef Carl Casper’ın öyküsünü izlemekteyiz. Restoranttan ayrıldıktan sonra Casper, eski karısının eski kocasından rica minnet aldığı külüstür bir karavanı onarır, oğlu ve restoranttan kendisini yalnız bırakmayan dostları ile yollara düşer.

———-spoiler———

Bizdeki tabirle büfecilik ya da seyyar satıcılık benzer bir iş yapacaktır. Fakat Casper bu işi de yeniden tanımlamaya kararlıdır. Muhteşem hünerini konuşturarak, bir yandan ABD’yi gezer, bir yandan da oğkunun yardımıyla sosyal medyada bir fenomen olur.

———-spoiler———

Yukarıda da belirttiğim gibi, zaman zaman bir yol filmine, zaman zaman bir ABD turistik gösterisine dönüşen hoş bir hikaye anlatıyor Chef. Favreau’nun kişisel, sıcak bir projesi gibi. İzleyenlere hiç bir şey kaybettirmeyecek hoş bir seyirlik. Benim puanım 8/10

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.