Get Hard (2015) Film İncelemesi


Ünlü ve geleceği parlak bir Wall Street yatırımcısı (James). Çalıştığı şirketin patronu ile nişanlı. Herkes ona imreniyor. Lüks, gösterişli bir yaşantısı var. Muhteşem bir kadına ve hatrı sayılır bir servete sahip. Fakat bir gün işler ters gidiyor ve usülsüzlük ile suçlanıyor. Evlenmek üzere olduğu güzel kadını, servetini, parıltılı yaşantısını bir kenara bırakarak 1 ay içinde yüksek güvenlikli hapishaneye teslim olması gerekiyor. Sarışın, parlak bir “beyaz” ırk mensubu olan James, hapishanede hayatta kalamayacağının bilincinde. Bu nedenle, otomatikmen hapse girip çıktığını varsaydığı ve hapisteki yaşamı bildiğini umduğu oto kuaföründen (Darnell) kendisini hapishayene hazırlamasını istiyor. Böylelikle bir komedi/aksiyon filmine daha giriş yapıyoruz.

Yukarıda aksiyon dedim ancak film daha ziyade bir komedi. James’ın Darnell ile hapishaneye hazırlık süreci gayet eğlenceli sahneler ve diyaloglar içeriyor. Darnell’in esasında hapishane ile hiç alakası olmayan, işinde gücünde bir aile babası olması işleri daha da ilginçleştiriyor. Darnell para karşılığı kendisine hükümlü zenci rolü oynatırken, James ise bir an önce hapishane için hazır hale gelmeye çalışıyor. Film ABD’deki sınıf ayrımlarının, ön yargıların ve günlük yaşamdaki yansımalara ilişkin ufak tefek göndermeler içeriyor. Latin hizmetçilerin James’e olan tavır ve davranışları bunun bariz bir örneği. Detaylı analizlere girmek niyetinde değilim filmin sınıfsal alt metinleri ile ilgili zira çok bariz ya da baskın değiller.

Başrollerinde Will FerrellKevin Hart ve biraz da güzeller güzeli Alison Brie‘nın rol aldığı film, yaz günlerinde izlemek için iyi bir seyirlik. Hapishaneye hazırlık olarak başlayan süreç, bir zaman sonra James’in suçsuzluğunu kanıtlama serüvenine dönüşüyor. Filmin aksiyon kısmı da burada başlıyor ve kısa sürede noktalanıyor. Film finalinde küçük bir hapishane sürprizi daha yaparak izleyicisine son bir tebessüm daha ettiriyor.

James’ın hapishane için hazırladığı küfürler, açık saçık espriler, zenci çeteleri, Alison Brie ve elbetteki “Shonda” için izlenebilir bir film. Fakat filmin aşırı derece argo dil ve çıplaklık içerdiğini eklemeliyim. 

Benim notum 7/10

IMDB

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.