Sound of My Voice (2011) Film İncelemesi

Başrollerinde Christopher Denham, Nicole Vicius ve Brit Marling‘i barındıran, Brit Marling’in senaryosunda da söz sahibi olduğu bir film Sound of My Voice. Bize, gelecekten geldiğini iddia eden bir tarikat lideri kadın ve müritlerinin hikayesini anlatıyor. Ücretli öğretmenlik yapan Peter ve sevgilisi Lorna ise bu oyunu bozmak ve kadını ifşa etmek için tarikata sızıyorlar. Bu esnada ilişkileri, bağlılıkları ve hayata dair inançları ve geçmişlerini sorgulamak durumunda kalıyorlar.

Tarikat lideri Maggie ilginç bir kişilik. Geleceğe ilişkin müritlerine ciddi detaylar veremiyor fakat onlar üzerindeki hakimiyeti oldukça güçlü. Günümüzün her türlü besinine karşı alerjik ve özel bir şekilde besleniyor ve bakılıyor.

Filmin oldukça yavaş bir tempoda ilerlediğini söyleyebilirim. Bazı sahnelerde bu yavaşlık hafiften sıkıntı yaratabilir seyircilerin bir bölümünde. Bununla beraber son yarım saatte izleyicinin ilgisini artıracak gelişmeler ile film merak ve heyecanı artırmayı başarıyor.

——spoiler——–

Peter’in sürekli uyuyan ve annesini göremediğimiz, ayağından enjeksiyon olan küçük sarışın öğrencisi (Maggie’nin kızı), adalet bakanlığı için çalışan esrarengiz kadın, Maggie’nin geleceğe ilişkin bilgiler verememesi bir anda seyircinin dağılan dikkatini tekrar filme yöneltiyor. Fakat film finalde bu attığı düğümleri tam olarak çözmüyor ve soruların cevabını seyircinin zihnine bırakıyor.

——spoiler——–

Yer yer fazlaca düşen temposu, kafalarda  bıraktığı soru işaretleri ve sade yapısı ile herkese uygun olmayan bir film Sound of My Voice. Amerikan bağımsız filmlerini ve alternatif sonları kafasında yaratmayı sevenler için iyi bir alternatif olabilir. Benim notum 6/10.

Sound of My Voice (2011) on IMDb

You may also like...