Blood Ties (2014) Film İncelemesi


Fransız sinemasının popüler ismi Guillaume Canet, yeni filmi Blood Ties ile bu sefer 1970’ler New York’unu ziyaret ediyor. Başrollerinde Clive Owen, James Caan ve güzeller Mila Kunis ile Marion Cotillard‘ı barındıran film, genel itibariyle bir aile ve suç filmi.

Kanunun iki farklı tarafında yer alan (katil/polis) iki kardeşin hikayesini anlatan filmde 70’ler Amerikası arka plan olarak kullanılmıs. Ağır ilerleyen, temposu düşük bir film. Hapisten çıkan katil abi Chris ve yetenekli polis kardeşin yeni yaşamlarının alt üst oluşunun hikayesini anlatıyor.

Bazı karakterlerin veya diyalogların film ile herhangi bir ilişkini kurmak mümkün değil. Canet, Holywood’a göz kırpan dengeli bir film ortaya çıkarmak istemiş. Oyunculuklar kanımca yavan ve sıradan. Mila Kunis, Marion Cotillard gibi isimler biraz konu mankeni tadında kalmışlar. Baş karakterler Chris ve polis kardeşi dışında filmdeki herşey yapay kalıyor. Hikaye istenilen hızda ilerlemiyor, seyirciye herhangi bir yenilik sunmuyor.

Bana sorarsanız izleyiciye fazla bir şey sunmayan, Canet’e yakısmayan bir film Blood Ties. Filmin en iyi yanı soundtrack. Ki o da yer yer kendinizi bir müzik klibinde hissetmenizi ve gerçekçiliğin zedelenmesini sağlıyor. Vaktini darsa hiç zaman harcamayın. Benim puanım 6/10.


Blood Ties (2013) on IMDb

You may also like...