A Million Ways to Die In The West (2014)

A Million Ways to Die In The West İncelemesi

Sosyal medya takip edenler, “hatunların efendi adam yerine p.ç tercihi” konulu tartışmaları yakından hatırlayacaklardır. Holywood’un da çok kullandığı bu tema, bu sefer vahşi batıya taşınmış. Hikayenin arkasındaki isim ise Family Guy, Ted gibi yapımdan hatırladığımız Seth MacFarlane. Film için göz dolduran bir kadro oluşturulmuş. Filmde aldığı kısa sürede kendisine aksanı ve duruşu ile yine hayran bırakan Liam Neeson, Seth MacFarlane, Charlize Theron ve Amanda Seyfried filmin temel kadrosunu oluşturuyorlar. How I Met Your Mother sevenler için filmin bir sürprizi daha olduğunu ekleyelim.

A Million Ways to Die In The West, tabiri caizse “loser” bir koyun çobanının sevgilisi tarafından terk edilmesinden sonra tanıştığı gizemli kadın tarafından adam edilmesini, yeniden erkekliğini hatırlamasını ve kendisini ezen düzene -bir miktar da olsa- baş kaldırmasını anlatıyor. Ezik çoban rolünde Seth MacFarlane kendisi oynuyor ve bence vasatın altında bir oyunculuk ortaya koyuyor. Film Vahşi Batı temasını günümüz standartları ve komedi anlayışı üzerindne tiye alarak bir komedi kurgulama çabasına giriyor. Fakat bir kaç güldüren espri dışında bunu hakkıyla başardığını söylemek güç. Filmin absürd havasına uygun olma amacıyla kabaca kotarılmış CGI efektleri, vasat hikaye akışı ve mizahtan uzak diyaloglar filme bağlanmayı engelliyor. Filmin en güzel yanı Charlize Theron dersem yanılmış olmam sanırım. Liam Neeson kısıtlı rolünde yine karizmasını sergiliyor. Sarah Silverman ve Giovanni Ribisinin karakterleri ziyadesiyle aşırı ve yine güldürmekten uzak. İkilinin diyalogları da bir o kadar tekdüze ve tekrar eden cinsten.

Kimler İzlemeli?

Vahşi Batıya modern zamanların komedi anlayışı ve MacFarlane’in penceresinden bakmak isterseniz filme bir şans verebilirsiniz. Fakat filmin hikayesi, olay örgüsü, diyalogları ve absürt mizah denemesi bence sınıfta kalıyor. Benzer bir işi bizde Cem Yılmaz, Yahşi Batı ile denemişti ve kanımca bu filmden daha iyi bir iş ortaya çıkarmıştı. Komedi açlığınız tavan yaptıysa bir şans verebilirsiniz. Fakat beklentilerinizi yüksek tutmayın. Benim puanım 4/10.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.