(Ajeossi) The Man from Nowhere (2010)

Uzakdoğu sinemasını uzun zamandır ihmal etmekteydim. Özellikle Kore son yıllarda sağlam işler çıkarıyor. 2000’li yıllarda ülkemiz sinemaseverleri tarafından da farkedilen uzakdoğu sinemasının kaliteli bir örneği ile  geçtiğimiz günlerde karşılaştım.

 

Rehinci olarak çalışan bir adamın, eroinman komşu kadının kızı ile olan dostluğunu anlatan bu aksiyon/dram karışımı film gerçekten son yıllarda izlediğim aksiyon/dram  dozu en dengeli filmlerden.

——–spoiler——–

annenin uyuşturucu mafyasının malını çalarak kafayı çekmesi ve akabinde anne kızın mafyanın eline düşmesi. anneyi organ bağışçısı ! olarak kullanan mafya, küçük kızı ise eroin teslimatları için çalıştırmaya başlar. eski askeri istihbarat görevlisi rehinci adamımız komşu kızının ortalıktan kaybolmasını içine sindiremez ve olayı soruşturmaya başlar. mafyayı, bu gizemli eski istihbaratçıyı ve çin-kore uyuşturucu bağlantısını soruşturan narkotik polisi de işin içine girince işler karışacak ve  ortalık kan gölüne dönecektir.

 

——-spoiler———–

 

final sahnesine kadar dram/aksiyon karışımı şeklinde giden film alışık olduğumuz üzere iyi ve kötülerin karşıya karşıya gelmesi ile son buluyor. oyunculuklar ve özellikle küçük kızın oyunu takdire şayan. diyaloglar klişelerden uzak ve sıradan diyebileceğimiz tarzda yazılmış.

aksiyon türünün holywood tekelinde olmadığını çok iyi gösteriyor bu film. bir kaç kaliteli sahnede holywood’a taş çıkartılmış. biraz jason bourne, biraz man of fire, bol bol kavga ve finalinde çılgınca gözyaşı içeren bu filmi kaçırmanın pek bir bahanesi yok.

IMDB

iyi seyirler.

 

“Finalde çalan şarkı”

Mad Soul Child – Dear

You may also like...