Jason Bourne (2016) Film İncelemesi

Bourne mu Webb mi ?

Bourne Identity (Geçmişi Olmayan Adam), aksiyon ve casusluk filmlerini kökünden değiştirmişti. Bond serileri bile Bourne’un getirdiği gerçekçilik ve sert aksiyon sahnelerinin ardından kendisine çeki düzen vermek zorunda kalmıştı. Robert Ludlum’un çok satan casusluk romanlarından uyarlanan seri üç film ile sonlanmış ve daha sonra Matt Damon’ın yerine Jeremy Renner’in yer aldığı farklı bir hikaye ile yola devam edilmişti. Fakat bu dördüncü film ilk üç filmin aldığı pozitif yorumları alamamıştı dersek hata olmaz. Jason Bourne filminde ise tekrar Matt Damon ve orijinal Bourne ile yola devam ediyor, Legacy saçmalığını unutuyoruz.

CIA vs Jason Bourne

2016 yılında Matt Damon ve Jason Bourne efsanesi yeni bir film ile geri döndü. Bu filmde, kendini ve babasını yeniden keşfeden David Webb’in (jason Bourne) hikayesini izliyoruz. Eski iş arkadaşlarından birinin yardımıyla CIA’i hackleyen ve örtülü operasyonlar dosyalarını ele geçiren Bourne, kendisine ve babasına neler olduğunu bulmak için zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Karşısında yine CIA ve derin Amerika var. Başrollerde Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Vincent Cassell ve tabiki Matt Damon’ı izlediğimiz film, seriye özlediğimiz aksiyonu ve zekayı tekrar getiriyor.

Damon yaş itibariyle olgunlaşmış ve filmdeki karakterine muhteşem uyum sağlamış. Aksiyon sahnelerinin altından yine başarıyla kalkmasını biliyor. Vikander’in filmdeki fonksiyonunu çözmek zor ve tam anlamıyla kime hizmet ettiği anlaşılmıyor. Fakat Bourne’u kazanma konusunda diğer CIA yöneticilerinden daha farklı bir bakış açısını temsil ettiği kesin. Tommy Lee Jones yine birilerinin peşine düşen devlet adamı rolünde. Cassell ise Bourne’un ifşası sonucu Suriye’de esir düşen ve ağır işkenceler gören bir CIA suikastçisini canlandırmakta. Genel olarak oyunculuklarda Vikander dışında bir sıkıntı göremedim. Film aksiyon olarak izleyiciyi doyuruyor ve Bourne filmlerinden aşina olduğumuz spy vs spy kapışmasını finale saklayarak izleyiciyi yakalamayı başarıyor.

Araç takip sahnelerinin biraz fazla uzaması ve CIA başkanının öldürülmesinin apar topar geçiştirilmesi dışında pek bir falso göremedim. Jason Bourne (2016) türü sevenler için iyi bir film. 4.filmdeki fiyaskodan sonra pek çok kişiyi tatmin edecektir. İyi seyirler.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.