Serbuan Maut (2011) Film İncelemesi

Tarif etmesi zor bir film var elimizde. Amerika-Endonezya ortak yapımı, 1.000.000 dolar bütçe ile çekilmiş, belki de tüm zamanların en iyi dövüş koreografilerini içinde barındıran, inanılmaz bir aksiyon filmi.

KONUSU : Rama özel bir SWAT timinde görevli çaylak polislerden biridir. Tim sabahın erken saatlerinde Jakarta’nın varoşlarında ünlü bir uyuşturucu baronunun korumasına aldığı binaya baskın düzenlemek için yola çıkar. Binadaki daireler şehrin en tehlikeli suçlularına kiraya verilmektedir. Polisin içeriye giremediği bina suçlular için güvenli bir sığınaktır. Tim’in görevi binayı kontrol altına alıp uyuşturucu baronunu yakalamaktır. İlk başlarda işler yolunda gider. Tim altıncı kata kadar sorunsuz ilerler. Burada tuvalete kalkmış bir çocuk polisleri görür ve alarm düğmesine basar. Bundan sonra ortalık karışır, binada ikamet eden bütün suçlular altıncı katta mahsur kalan timin peşine düşer. Kapılar kilitlenir, elektrikler kesilir. Baronun timden hiç kimseyi sağ bırakmaya niyeti yoktur (DivxPlanet).

Yaklaşık 100 dakika süren, hiç dinmeyen bir aksiyon fırtınası Serbuan Maut. Filmin ABD’de “The Raid” ülkemizde ise “Baskın” adıyla gösterime girdi.  Yönetmenliğini  Gareth Evans‘ın yaptığı film, Endonezyalı bir SWAT ekibinin, kurtarılmış bölge olarak suçlular tarafından barınmak ve iş yapmak için kullanılan bir apartmana girmesini konu alıyor. Evi yöneten suç örgütü patronu, SWAT ekibinin her hareketini kameralar ile takip etmekte ve inanılmaz tuzakları ile bu baskını bir felakete dönüştürmektedir. Polisler bir bir ölürken, evin içinde çatışmanın şiddeti artacak, silahlar yerini palalara, bıçaklara, yumruk yumruğa dövüşlere bırakacaktır.

Bu film için gerçekten fazla söze gerek yok. Film size inanılmaz oyunculuklar ya da derin bir senaryo sunmuyor. İlk dakikadan son saniyelere kadar süren inanılmaz bir aksiyon, kan, en güzelinden Silat (bir savunma sporu) ve bir kaç küçük sürpriz veriyor. Bir filmde görebileceğiniz en iyi dublörler, en kanlı dövüşler, en korkunç ölümlerde ve en fazla kan gene bu filmde.

Başroldeki kötü baronun yardımcısı rolündeki Mad Dog‘un iki kardeş ile  yaptığı dövüş sinema tarihinin bence en iyisi. Bu filmden sonra Krav Maga out, Silat in.  Sinemada izlemenizi özellikle tavsiye edeceğim bu film, eski dövüş filmlerini özleyenler için birebir. Nefesinizi tutarak izleyeceğinizi garanti edebilirim. Benim Puanım 9/10 .

IMDB : 

Daha fazla yorum için, filmle ilgili DivxPlanet başlığı şurada

Filmin altyazıları Türk altyazı sitelerinden siliniyor. Dağıtımcıların altyazı baskısı devam ediyor. Altyazıları şu adresten edinebilirsiniz. 

You may also like...