Ücretsiz Web Servisleri

Sizlere yeni keşfettiğim bir iki ücretsiz web sitesinden bahsetmek istiyorum. Özellikle webmasterların ilgisini çekeceğini düşünmekteyim.

 

Sparklit 

http://www.sparklit.com

Sparklit, webmasterlar için pek çok ücretsiz hizmet sunan bir firma. Kendi forumunu, blogunu kurmak isteyenler için pratik ve tatmin edici bir çözüm. Ücretsiz forum hosting, blog hosting, oylama hizmeti (poll), site istatistikleri ve sayaçları, ziyaretçi defterleri, e mail ve reklam kampanyaları yöneticileri sunmakta. Hizmetlerin bazılarını test ettim ve oldukça tatmin ediciler. Forum sistemi eski phpBB‘yi kullanmakta ama epey modifiye etmişler ve hoş olmuş. Blog sistemi de eski WordPress sürümünü kullanıyor ama o da epey modernize edilmiş ve elden geçirilmiş. Sparklit başka hizmetlerde sunmakta, bu hizmetlerin paralı versiyonları daha çok imkan sunmakta ama ücretsiz versiyon hemen her işinizi görecektir.

Inbox.com

Ücretsiz bir e mail servisi. 2 GB alan veriyor. Yaklaşık 6 yıldır kullanmaktayım ve hiç bir problem yaşamadım. Gmail, Yahoo ve hotmail’e enfes bir alternatif ! Fotoğraf albümü, online sabit disk gibi artıları da cabası !

http://www.inbox.com

 

 

You may also like...