The Cabin in the Woods (2011) Film İncelemesi

Uzun zamandır vizyona girmesi beklenen bir filmi The Cabin in the Woods. Filmin yapım stüdyosunun yaşadığı sıkıntılar, çekimleri tamamlanmış filmin vizyona girmesini baya geciktirdi. Filmle ilgili haberler 2009 civarında gelmişti. Ülkemizde vizyona girmesi ise 2012’yi buldu.

Bildiğimiz Teen Slasher filmleri gibi başlıyor The Cabin in the Woods. Tüm olması gereken öğeler olmaları gerektiği yerdeler. Aptal ve sürtük sarışın, esrarkeş inek tip, kaslı alfa erkek, aklı başında makul melez/zenci erkek ve hanım hanımcık kızımız ormanın ortasındaki bir eve haftasonunu geçirmek için geliyorlar. Elbetteki işler planlandığı gibi gitmiyor. Ormana ölüm saçan güçler var. Bu güçlerin arkasındaki isimler ise bu kez daha farklı.

——spoiler———–

Kadimler adı verilen yer altı tanrılarına kurban sunan profesyonel bir işletme mevcut. Bu şirket tüm tuzakları, yaratıkları, daha önce korku filmlerinde izlediğimiz tüm öğeleri bir araya getirerek bir plan dahilinde gençlerin üzerine salıyor. Gençler sıra ile bu kadim tanrılara kurban ediliyor ve onların gazabının dünyayı yok etmesinin önüne geçiliyor. Bu sefer hanım kızımız ve esrarkeş oğlanımız biraz dişli çıkıyor ve işlerin ters gitmesine sebep oluyorlar.

——spoiler———–

Filmin başrollerinde Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Richard Jenkins ve Bradley Whitford var. Bir teen slasher şeklinde başlayıp, daha sonra korku filmlerindeki tüm canavar, hayalet, yaratık ve varlıklara bir selam çakma olayına dönüyor işler. Biraz Lost‘u, biraz Cube filmini andıran bir yapıdan da söz edebiliriz.

Yazar kadrosunda Joss Whedon, Drew Goddard gibi önemli isimlerin olması filme ilişkin beklentileri de önemli oranda artırmıştı. Bu beklentiler genel olarak karşılanmış görünüyor. En azından benim dışında. Ben filmi fazlasıyla basit, yüzeysel buldum. Özel efektler televizyon filmlerini aratmayan kalitesizlikte ve konu da bana pek ilgi çekici gelmedi. Bununla beraber filmin IMDB puanı 7.3 civarında seyretmekte. Benim puanım ise 6/10. Eğer kız arkadaşınıza sarılarak korku ve gerilim içinde seyredeceğiniz bir film arıyorsanız bence aradığınız film bu değil. Bu film daha farklı mevzulara kayıyor özellikle ikinci yarısında.

 http://www.imdb.com/title/tt1259521/

You may also like...