Stolen (2012) Film İncelemesi

İşte tipik bir Nicolas Cage filmi afişi.

Başrollerinde Nicolas CageJosh LucasDanny HustonMalin Åkerman gibi isimlerin olduğu yeni bir aksiyon filmi ile beraber tekrar sizlerleyim. Yönetmen koltuğunda Simon West‘in oturduğu film, ABD’nin önde gelen hırsızlarından Will Montgomery‘nin bir banka soygununda çuvallaması ve federal hapishanede 8 sene geçirmesiyle başlıyor. Bu esnada federallere yakalanmadan önce 10 milyon doları yakan Will, 8 sene sonra içerden çıktığında ekip arkadaşlarını kendisine inandırmakta güçlük çeker. Ekip arkadaşları 10 milyondan kendi paylarına düşeni istemektedir. Ve bunun için Will’in kızını kaçırırlar. Daha sonrasını sanırım tahmin edebildiniz.

Nicolas Cage filmlerinden aşina olduğumuz aksiyon, kovalamaca, takip, zamana karşı yarışma durumlarının tamamını bu filmdede görmekteyiz. Will’in 10 milyon doları temin etmesi için kısıtlı zamanı var. Aynı zamanda peşindeki federallerden de kurtulmak zorunda. Dolayısıyla film boyunca heyecan ve gerilim üst seviyede.

Cage, filmde başka bir yüz ifadesi kullanmıyor.

Fakat senaryo çok fazla boşluk içeriyor ve seyirciyi kendisine inandırmakta güçlük çekiyor. Will Montgomery karakteri kısa zamanda,  bu kadar baskı altında çok fazla iş çıkarıyor. Federal polisler üst üste çok fazla hata yapıyor ve olaylar filmin ikinci yarısında çok hızlı gelişiyor. Filmin giriş ve gelişme bölümünde biraz fazla zaman harcanıyor. Bu da sonuç bölümünün biraz özensiz ve gerçekçilikten uzak, hızlıca gerçekleşmesine yol açmış.

——-spoiler——–

Will’in ikinci soygunu resmen bir kaç dakika içinde bitiyor. Çok kolay ve sorunsuz bir şekilde. Gene büyuk federal olayların döndüğü şehrimizde (New Orleans) türün klişelerinden biri olarak bir festival düzenleniyor ve o gün başroldeki adamımız kalabalığa karışarak polislerden sıyrılabiliyor. Dolayısıyla film türün klişelerini de çekinmeden bünyesinde toplamış diyebiliriz.

Büyüyünce lezbiyen olacağı belli olan bu sevimsiz kız için çok fazla çaba  harcadı Cage.

——-spoiler——–

Karakterleri herhangi bir derinlik içermeyen, daha çok aksiyona, adrenaline ve azalan zamanın getirdiği gerilime yüklenen bir film Stolen. Elinizde kola ve cips ile sıkılmadan izleyebilir, iyi vakit geçirebilirsiniz. Her sene ardı arkası kesilmeden vizyona giren Nicolas Cage filmlerinden biri daha sadece. Fazlası değil. Benim notum 5.5/10

http://www.imdb.com/title/tt1656186/

You may also like...