Inquisitor – Tam Çözüm


Eski tür 2D RPG’lerden hoşlananlar (kaldı mı benden başka) için, bir Çek Cumhuriyeti firması olan CINEMAX tarafından hazırlanan bir bilgisayar oyunu Inquisitor. Teknik olarak muhteşem bir yenilik sunmuyor. Alışık olduğumuz 2D ve detaylı grafikler oyunun görsel yönünü oluşturuyor. Öte yandan kaliteli müzikler, iyi yazılmış bir hikaye ve diyaloglar, oyuncuyu cidden bir orta çağ havasına sokan atmosfer de eklenince Inquisitor tadından yenmez bir iş haline geliyor.

Oyun, yeni çağın henüz açılmadığı ve Avrupa’da ortaçağ karanlığının halen hüküm sürdüğü bir dönemde geçiyor. Bizim telaffuz ettiğimiz haliyle Engizisyon (Inquisition) son derece güçlü ve tüm Avrupa’da Katolik Kilisesi adına faaliyet gösteriyor. Engizisyonun -tabiri caizse- astığı astık kestiği kestik. Kendi savcıları, yargıçları, mahkemeleri ve her Katolik ülkede örgütlenmeleri var. Yerel düzeyde valiler ve belediye başkanları ile beraber, bizdeki kadılara benzer şekilde yönetim işleri ile de ilgilenecek kadar işi ileri götürüyorlar. Bir yandan kafir ve cadi avı sürdürüyor, bir yandan da kilisenin gücünün ve otoritesinin netleştirilmesinde rol oynuyorlar. İşte biz, bu Engizisyonun bir soruşturmacısı olarak oyuna başlıyoruz. Oyunun ismi de buradan geliyor. “Inquisitor”. Yaklaşık 1000 yıldır inançlı bir biçimde yaşamını sürdüren dünyada sıradışı bir şeyler oluyor. Köyler orclar tarafından basılıyor, şeytani ayinlere ilişkin bulgular ve kalıntılar göze çarpıyor. Köyleri ve kasabaları sinsi bir sis bulutu sararak yaşamı felce uğratıyor. Bu esnada, sıradışı cinayetler ve suç olayları yaşanmaya başlıyor. İşte biz, engizisyon tarafından bu sıradışı olayları araştırmak için Utherst bölgesine gönderilen Inquisitor oluyoruz. Oyunun tam çözümüne geçmeden önce bazı temel bilgiler vermek istiyorum.

İlk kez tam çözüm yazıyorum. Bir yandan bitirdiğim oyuınu hatırlamaya çalışırken, bir yandan da yazmak ve düzenlemek ile uğraşıyorum. Dolayısıyla bu yazı biraz aşamalı ilerleyecek ve sürekli olarak güncellenecek.

Oyuna başlamadan önce bilmeniz gerekenler ve bazı püf noktaları

1Inquisitor çok zor bir oyun. Laf olsun diye söylemiyorum cidden zor. Bir Diablo II beklemeyin. Diablo II’nin savaş ve quest sistemi bunun yanında ancak çerez kalır. Oyunu başlatırken öncelikle “Easy” modda şansınızı deneyin. Eliniz hemen medium’a gitmesin pişman olursunuz. Yabancı forumlarda da çok usta oyuncular dahi oyunun zorluğundan şikayetçi. Savaşlarda kolayca ölüyor, atış kaçırıyor, silah ve ekipman kaybedebiliyorsunuz. Para toplamak çok zor. Para düşük miktarlada düşüyor. Ayrıca iyi itemların düşme oranı da Diablo gibi oyunlara kıyasla çok daha düşük. Itemların durabilitesi çok düşük. Savaşa giderken yanınızda birden fazla silah olmalı yoksa bir kaç atıştan sonra dağılıyorlar. Scroll of Town Portal gibi bir güzellik yok. Hem savaşlar hem questler oldukça zorlu. O nedenle oyuna Easy modda başlayın.

2. Yukarıda da belirttiğim gibi Scroll of Town Portal gibi bir güzellik yok. Her oyun alanı küçük ve ana haritaya bağlanan bir yapıda tasarlanmış. Oyun alanının belirli uclarına geldiğinizde size ana haritayı gösteriyor ve bu şekilde başka haritalara/bölgelere geçebiliyorsunuz. Bunun dışında yerin 3-4 kat altındaki orc tünellerinde, demir madenlerinde gezerken health ve mana potion bittiğinde kullanabileceğiniz bir Scroll of Town Portal yok. Dolayısıyla yola çıkmadan önce çantanızı olabildiğince potla doldurun.

3. Bu oyun iyi seviyede İngilizce ve araştırma yeteneği gerektiriyor. Oyunun önemli bir bölümü savaşlardan ziyade karakterleri sorgulamak ve onlardan bilgi toplamakla geçiyor. Savaş alanında çok vakit geçirirseniz questleri çözemezsiniz. Çoğu questlar ancak iyi bilgi ile çözülüyor. Unutmayın siz bir engizisyon soruşturmacısısınız. Kilisenin size verdiği gücü ve yetkiyi kullanarak sıra dışı olayları ortaya çıkarmak ve bilgi toplamak için geziyorsunuz. Bu görüşmeleri anlamak için ileri seviye ingilizce gerekli. Guestler küçük püf noktaları içeriyor ve bu püf noktalarını anlamadan bitirilmeleri mümkün değil. Eğer iyi seviyede bir İngilizceniz ve biraz dedektif ruhunuz yoksa Inquisitor sizi zorlayabilir.

ACT 1 (Tamamlandı)

Oyuna başladığınızda kendinizi bir ormanın içerisinde bulacaksınız. Etrafta sizi zorlayacak fazla bir şey yok. Hillbrandt kasabasına kadar ulaşmanız gerekiyor. Haritalar çok büyük olmadığından yakınlarda olması lazım. Bu esnada yolunuzu yarasalar kesecektir. Onları öldürün ve ilk patikadan kasabanın herhangi bir kapısına ulaşın. Nöbetçi askerler sizi içeri almak istemiyorlar. Tüm yarasaları öldürmenizi ve onlara yardım etmenizi şart koşuyorlar. Bununla uğraşmanıza gerek yok. “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” şeklinde bir yaklaşım ile askeri azarlayın. Özür dileyerek kapıyı açacaktır ve sizi içeri alacaktır. Bu taktik Paladin ve Priest ile işe yarıyor. Thief ile oynayanlar için iş görmeyebilir.

Kasabaya girdiğiniz anda herhangi bir RPG oyununda ne yapıyorsanız onu yapmanız gerekiyor. Yani etrafı tanımak, alışveriş yapabileceğiniz NPC’leri görmek, NPC’ler ile konuşarak questleri almak ve kimin kim olduğunu anlamak. Size tavsiyem her karakter ile konuşmadan evvel bir save alın. Farklı konuşma seçenekleri ile farklı sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Oyunun kendisi de bir diyalog başlatmadan önce bir autosave alıyor gerçi ama yine de siz bir F6’ya basın. Konuşmanın gidişatını beğenmezseniz F9 ile autosave dosyanıza dönebilirsiniz.

Karakterler ile konuşunca göreceksiniz ki kasabanın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Sık sık orclar tarafından baskına uğruyorlar. Bir zamanlar iyi bir demir madeni kenti olan Hillbrandt, demir madenini orclara kaptırmış. Kentte ticaret ve yaşam durma noktasına gelmiş. Bazı doğa üstü olaylar da yerel halkı oldukça korkutmuş. Şeytanın ordularının yaklaşmakta olduğunu, kafirlerin kasabanın içerisine kadar girdiğini ve Tanrı’nın buyruklarının zayıfladığını düşünüyorlar. İyi bir Hıristiyan olun ve onlara güzel günlerin yakın olduğunu ve dua etmelerini söyleyin. Bağış yapacak parası ve Allah korkusu olanları kiliseye bağış için teşvik edin. Direk size para vermek isteyen olursa çekinmeden alın. Ne de olsa siz kilisenin ve Engizisyon’nun bir temsilcisi olarak oradasınız (Priest için konuşuyorum).

Şöyle biraz etrafı dolaşınca quest defteriniz dolacaktır zaten. Bu defteri “n” tuşu ile açabilir ve elinizdeki kanıtlara, notlarınıza ve questlerinize bakabilirsiniz. Kasabanın şerifi ile mutlaka konuşun. Garnizonun alt katına inin Diabolus (Diablo serisine gönderme var gibi geldi bana) isimli sevimli köpeği partinize katın. Oyunun ilk başlarında bu köpek sizin kurtarıcınız olacak. Sakın ölmesine izin vermeyin ve ölürse en yakın save dosyanıza dönün. Pek çok savaşta tank olarak önden Diabolus’u gönderip siz arkadan büyüler ile çalışabilirsiniz (Priest için konuşuyorum). Partinizdeki karakterlerin sol üstteki portrelerine Mana ve Healing Potion sürükler bırakırsanız onların ölmemesi için yardım edebilirsiniz. Ayrıca onlar kendileri de başları sıkışınca sizden otomatik olarak potion kullanabilirler. Buna izin verip vermemek size kalmış. “D” tuşu ile bunu ayarlayabilirsiniz. Belirli bir seviyeden sonra kolay kolay ölmeyecekler zaten. Siz de healing skillini elde etmiş ve onlara savaşta iken onları iyileştirebilir olacaksınız.

Oyun cidden zor. Bu nedenle direk savaşlara dalmanız ve ortamlara akmanız sonunuz olacaktır. Diabolus ile beraber partinize katabileceğiniz bir karakter daha var. Kasadaki şövalyeler loncasının etrafında gezinirken Hugo Montesque isimli bir paladin yanınıza gelecek ve üstadları Master Edmond D’arvias’ın kâfirlikle suçlanarak aranmasının kendisinin onuruna dokunduğunu, onla ilgili soruşturmada size katılmak istediğini söyleyecek. Derhal kabul edin. Partinize iyi bir tank katmış olursunuz. Söylememe gerek yok elbette. Hugo Montesque yaşamalı. Onun da ölmesine izin vermeden sürekli olarak destekleyin ve ön saflarda savaşırken kullanması için envanterinizde yeterince healing potion ve stamina potion bulundurun. Diabolus, Hugo Montesque ve siz artık güzel bir ekip oldunuz. Questları çözmeye başlayabilirsiniz.

Kasaba meydanındaki dilenci, pek çok questin çözümü için size yardımcı olabilecek bilgiler verebiliyor. Fakat küçük bir ücret karşılığında. Paraya acımayın ve sorularınızın mantıklı cevabını ondan isteyin. Questlerin çözümünde size yardımcı oluyor. Kendisi kilise kapısının o civarlarda dolanıyor.

Oyunun başlarında kasabayı gezerken birisi sizi öldürmeye çalışacak. Dikkatli olun. Bu şahıs, bizim daha farklı bir örgütlenme tarafından takip edildiğimizin ve hareketlerimizin izlendiğinin bir göstergesi. Kendisini cehennem iblislerinin yanına göndermekten çekinmeyin. Sorularınıza makul yanıtlar vermiyor zira.

Hillbrandt kasabasında gerçekleştirebileceğiniz görevler şunlar:

Bu kilisede büyük olaylar dönüyor. Dikkatli olun.

    1. Firari asker Jillian’ı bul. Bu görevi bize kasaba şerifi veriyor. Jillian firari bir asker ve bu firar işinin diğer askerlere örnek olmasını istemiyor. Onu bulursak diğer askerlere ibret olacak bir ceza verecek. Asherbalt Cemetery haritasına gidin. Haritanın sağ üst kısmındaki terkedilmiş kilise bölmesinde firari askeri bulacaksınız. Jillian bebesi size dayılanacak. Cehenneme gitmesine yardım edin. Jillian’ı öldürdükten sonra durumu şerife bildirin. Eğer Jullian’ı öldürmeden diyalogu sonlandırırsanız questi bitirememiş kabul edileceksiniz. Jillian’ın yanında bir de misafiri var. Detaylar için aşağıdaki 3.maddeye bakın.
    2. Tavernanın üst katındaki Stefan Reichmann ile konuşun. Kızının kayıp olduğunu söyleyecek. Kızından ümidi kesmiş ama suçu işleyenlerin cezalandırılmasını istiyor. Olfghard isimli bir genç kızını öldürmekten tutuklanmış ama hapishaneden kaçmış. Sizden Olfghard’ı bulmanızı istiyor. Olfghard’ı Asherbalt’ta bulacaksınız. Haritanın sağ üst kısmında bir müştemilata kendisini kilitlemiş. Kapıyı kırıp Olfghard ile yüzleşin. Onu öldürüp durumu Stefan Reichmann’a bildirirseniz quest tamamlanacak. Eğer kayıp asker Jullian görevini çözdüyseniz, Jullian’ın yanındaki sürprizi bulmuşsunuzdur zaten. Yani Olfghard suçsuz ve Natalia Reichmann’ı alıkoyan o. Olfghard’ı öldürmeden anlattıklarına inanır ve questi çözerseniz sizin partinize katılacak. Öldürerek çözerseniz sadece experience alacaksınız. Ben maalesef kendini baba, oğul ve kutsal ruh adına katletmek durumunda kaldım. Jullian questini daha sonra çözünce jeton düştü. Olfghard öldükten sonra kızı Natalia’yı babasına teslim ederseniz bol bol para ve güzel experience elde edecek ve Stefan Reichmann’ın kızı ile ilgili questi de çözmüş olacaksınız.
    3. Kasaba demircisinin oğlu Paul Hammerhand de kayıplarda. Hiperaktif bir çocuk olan Paul’u kasabada kimse sevmiyor. Esnaf da, komşuları da, kilise papazı da bu haşarı çocuğun kaybolmasından çok üzgün değil. Ama babasının içi içini yiyor. Oğlunu bulursanız size güzel bir item verebilir belki. Kim bilir? Çocuğu  Dragon Rock haritasında bulacaksınız. Kendisini bir müştemilata kilitlemiş ve korkmuş vaziyette. Kapıyı kırıp onunla konuşun. Size önemli şeyler anlatacak. Daha sonra babasına götürüp teslim edin ve bundan sonra uslu çocuk olmasını tembihleyin.
    4. Kasabanın şifacısı kocakarı Elisia Würtendodt içinde önemli bitkisel karışımlar ve formüller olan bir kitabını kaybetmiş. Bulursanız o da size güzellikler yapacak. Kadının kitabı Iron Mines haritasının sağ kısmındaki Orc sürüsünün elinde. Sürüyü temizleyip son olarak Shaman’ı halledin. Kitabı Elisia’ya teslim edin. Görev tamamlanacak.

Şifacı kadının kitabı buralarda bir yerlerde olmalı

    1. Kilisenin piskoposu Quentinus, yakın zamanlarda gerçekleştirilen bir Orc baskınında kaçırılmış. Pek çok kişi orcların onu öldürdüğünden emin ama Papaz Dominicus sizden yine de aramanız için yardım istiyor. Bu teklifi kabul edin zira kendisini bulmadan Act 1’de gerçekleşen olayları anlamanız güç. Quentinus, Iron Mines haritasından geçerek gireceğiniz Orc mağaralarının en alt katında. Onu kurtarın. Kendisini şehre ışınlayacak. Hillbrandt’ta onunla konuşun. Envanterinizde bir ölü kız varsa onu sizinle beraber analiz edecek.
    2. Kentin vali yardımcısı Baron von Gallaghan’ın karısı Linda von Gallaghan da Orcların kasabayı bastığı gece kaybolanlardan. Vali yardımcısı, karısını bulursanız size ödüller vadediyor.
    3. Orcların kasabayı bastığı gece gerçekleşen korkunç olaylardan biri de, antika malzemeler, büyü kitapları ve itemların ticaretini yapan Tüccar Kurth Ollmier’in vahşice öldürülmesi. Laf aramızda kendisi kasaba tavernasının üzerindeki otel odasında ölü bulunmuş. Kanlar içindeymiş ve cinsel organı kesilerek ağzına konulmuş. Kasaba şerifinin herhangi bir delil ve tanık bulamadan kapatmak zorunda kaldığı bu dosyayı da biz soruşturacağız. Aslında meselenin dini bir yönü yok. Seküler bir dava ve doğrudan engizisyon ile ilgili görünmüyor fakat işlerin gidişatı bu işi de bize bağlayacak. 5, 6 ve 7 no’lu bu üç quest birbiri ile yakın ilişkili ve çözdüğünüz zaman Act 1’in kapanışını gerçekleştirecek olan final yolu açılacak. Bu üç quest’in çözümü ancak Act 1’in sonlarına doğru mümkün olacak. Kasaba meydanındaki dilenci Flitz ve tavernadaki asker Millward ile konuşarak cinayet ile ilgili bilgileri alın. Gwen’in mezarının yanındaki bıçağı delil olarak envanterinizde tutun. Piskopos Quentinus’u kurtardıktan sonra o da bu davada işinize yarayacak bilgiler verecek. Vali yardımcısı Baron’un evine gidin ve karısı Linda von  Gallaghan ile konuşun. Daha sonra Sam Riemann‘ı tutuklamak için engizisyon yöneticisi Jeremiah‘dan izin isteyin. Riemann’a işkence edin ve öldürün. O bir kafir. Bu arada korkunç bir gerçek ortaya çıkacak. Kasabanın baş papazı ve Engizisyon yargıcı Vallarian bir kafir ve şeytana hizmet ediyor. Tüm delilleri ve ifadeleri bir araya getirerek onu da tutuklama izni isteyin ve sorgulayın. Büyük komplosunu itiraf edecek ve işbirlikçilerinin Riemann ve Linda Gallaghan olduğunu itiraf edecek. Yargıç Vallarian’ı da yakarak cehenneme yollayın. Act 1 bu görev ile sonlanacak.

Pek çok quest bu madenlerde ve altındaki orc mağaralarında çözülecek. Girmeden evvel inventory dolu olsun zira çıkış için yürünecek yol çok fazla.

  1. Kasabanın infazcısı olan Raubsticht bir süredir hasta. Onu Hillbrandt Place of Execution da bulacaksınız. İyileşmesi için gereken iksir kocakarı Elisia Wurtendodt’ta. 500 gp karşılığında bu iksiri satın alarak infazcıya götürün. Kendisi bir süreliğine iyileşecek ve siz experience kazanacaksınız. Fakat daha sonra gene rahatsızlanacak. Birisi ona büyü yapmış. Hillbrandt Place of Execution’ın kuzeyindeki Quarim ile konuşun. Daha sonra Hillbrandt meydanındaki Susan ile konuşun. Raubsticht’in Lotti Frankmüller tarafından lanetlenmiş olabileceğini söyleyecek. Engizisyon savcısı Jeremiah’dan Lotti Frankmüller’i tutuklamak için izin isteyin. Lotti Frankmüller, valinin hizmetçisi. Valinin evine giderek tutuklama emrini iletin. Kadın direnecek ve sizle savaşacak. Onu öldürün ve düşürdüğü Voodoo bebeğini yok edin. ( Envanterde iken “sağ tıkla ve destroy item”). Raubsticht’in laneti kalkacak. Gidip Raupsticht ile konuşun ve görevi tamamlayarak kesenizi doldurun.
  2. Hillbrandt Place of Execution’daki hayalet taşla konuşun. Arafta kalmış ruhlar olduklarını ve kutsal su ile taşı kutsarsanız huzur bulacaklarını söyleyecek. Hillbrand kilisesinden “Holy Water” alın ve tekrar taş ile konuşun. Sizi kandırmış ölü ruhlar. Size saldıracaklar. Kendinizi savunmaya hazır olun. Bu hayaletler epey zorlu ve partinize zarar gelmesin istiyorsanız bu görevi Level 15’ten önce yapmayın.
  3. Kayıp koyun Dolly: Dragon Rock’taki bir ahırda, çoban ile konuşun. Size bir koyununun kayıp olduğunu söyleyecek. Sürüden ayrılan koyun Tree of Death haritasında. Koyunu alıp tekrar çobana götürün ve görevi tamamlayın.
  4. Paladinlere yardım : Road to Dragon Rock haritasında yaralı bir Paladin göreceksiniz kamp ateşi yanında. Arkadaşı yakındaki mağarada kısılı kalmış ve yardım etmenizi istiyor. Mağaraya girin ve Troller tarafından ağır yaralanmış ölmekte olan ikinci Paladin ile konuşun. Arkadaşına vedasını dinleyin. Mağaradan çıkıp arkadaşının sözlerini kamp ateşi başındaki yaralı paladine anlatın. Görev tamamlanacak.
  5. Kilisenin kayıp emaneti: Bu görevi başardığınızda engizisyon savcısı olmaya hak kazanacaksınız. Kilisenin arkasındaki Romius ile ve Edmond D’arvias ile konuşun. Engizisyon bölge yetkilisi Jeremiah ile konuşun. Rütbenizin yükselmesi St.Orthinus haçını bulmanız gerekiyor. Bu haç Hillbrand Cemetery haritasındaki  zindanda, vampir undead piskopos Herbetinus‘un elinde. Herbertinus’u öldürmek için yakınlarda bir parkenin altındaki kalbini yok etmelisiniz. Düşen item’i alarak engizisyon yetkilisine verin. Sorularını doğru cevaplayın ve savcı olun. Kilise arkasındaki papaz Romius da Herbertinus’un adamı. Onun da işini bitirin.
  6. Kasabadaki şövalyeler loncasının üstadı olan Edmond D’arvias’ın kafir olduğunu ispatlamanız gerekiyor. Bu konuyu kasabadaki herkesle konuşmanız ve görüşlerini almanız lazım. Zira bazılarının söyledikleri kanıt olarak işinize yarayacak. Pek çok kişiye göre D’arvias iyi bir Hıristiyan ve kasabayı korumak için paladinleri ile beraber cesurca mücadele ediyor. Bazı kişiler ise orcların baskın yaptığı gece kasabanın kapılarını onlara D’arvias’ın açtığını, bunu gözleri ile gördüklerini söylüyorlar. Tavernadaki asker Milgrand bunlardan bir tanesi. Onu iyice sıkıştırın ve bildiklerini anlattırın.
  7. Orc liderini öldür: Orc mağara işçisi Wrang sizden kendisini çok çalıştıran bir ustabaşını öldürmenizi istiyor. Bulup öldürün ve Wrang size değerli bilgiler verecek.
  8. Tree of Death: Tree of Death haritasındaki ağaçla konuşursanız, üzerinize iskeletler salacak. Zorlu bir savaş olacak kendinizi hazırlayın.
  9. Orc lideri Rashgar’ı öldür: Bu adamı öldürmenizi hem Hillbrandt Dükü, hem de Orc mağazalarında gezerken karşılaşacağınız kralın hayaleti istiyor. Kendisini yine Orc mağaralarının en son seviyesinde bulacaksınız. Onu ve etrafındakileri öldürmek bayağı zor. Bu nedenle cinlerinizden yardım isteyin ve bir “magic box” kırın. Rashgar ölünce, vali yardımcısının karısı Baroness Von Gallaghan’ı da kurtarmış olacaksınız. Dolayısıyla 3 quest birden tamamlanmış olacak. Tekrar hayalet kralla gidip konuşun ve Hillbrandt düküne Rashgar’ın kellesini götürerek ödülünüzü alın. Ayrıca Vali yardımcısı Gallaghan ile de konuşarak ödülünüzü alın.

Burada size iki seçenek düşüyor: (1)D’arvias’ın orclara kapıyı açtığı yönündeki ifadeleri kanıt olarak göstererek Peder Jeremiah’dan onu tutuklama yetkisi alabilirsiniz. Yargıç Vallarian da D’arvias’ın suçlu bir kafir olduğunu düşünüyor ve bunu istiyor. D’arvias kasabanın kuzey doğu kapısı civarında bir patikada kamp yapmakta ve arandığından kasabaya giremiyor. (2) Ya da gidip D’arvias ile yüzleşebilirsiniz. Kendisi orcların saldırdığı gece bir büyü sonucunda baygın düştüğünü, birkaç gece boyunca kendine gelemediğini, uyandığında ise şövalye kılıcının kayıp olduğunu söylüyor. Bütün bunların bir komplo olduğunu, işin içinde vali yardımcısının karısının (Linda Von Gallaghan) olduğundan emin olduğunu, hatta kadından şüphelenerek bu şüphelerini Piskopos Quentinus’a anlattığını fakat Linda Von Gallaghan ile ilgili etraflı araştırma yapamadan hem piskopusun kaçırıldığını hem de kendisinin suçlu gösterilerek kasabanın basıldığını söylüyor. D’arvias kendisini temize çıkarmak için sizden yardım istiyor. D’arvias’ı tutuklayarak işkence ile konuşturup suçu üstlenmesini sağlayabilir ya da ona yardım etme yolunu seçenerek questi dönüştürebilirsiniz. Ben ikincisini seçtim. D’arvias’a yardım edeceğimi söyledim. Böylelikle onun kılıcını bulma questini de alacaksınız. Bir şövalye olarak kılıcını kaptırdığı için utanç içinde. Bu utancı gidermesine yardım edin. D’arvias ile ters konuşup savaşmaya kalkmayın. Sizi de partinizdekileri de haklayacak kadar güçlü bir savaşçı. Ama elinizde tutuklama belgesi ile giderseniz itiraz etmeyecek ve karara saygı gösterecek. Tercih sizin.

D’arvias’ın kılıcı, demir madenlerinden geçerek gireceğiniz Orc mağaralarının en alt katındaki Doppelganger’ının elinde. Onu öldürmek biraz zorlu. Partinizdekilerin ölmemesine dikkat ederek en güçlü büyülerinizi sallayın. Aynen D’arvias gibi görünen ve giyinen bu doppelganger’ı öldürünce kılıcı düşürecek. Kılıcı geri D’arvias’a teslim edin ve şövalyeyi rahatlatın.

 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.