La terre et le sang (2020) – Film İncelemesi

Netflix Fransa yapımı bir film ile karşınızdayız. La terre et le sang. Toprak ve Kan. Kanser hastası ve bir kaç ay ömrü kalmış bir babanın, fabrikasına bilgisi dışında zulalanan kokain için uyuşturucu mafyası ile mücadele ettiği aksiyon filminin yönetmeni Julien Leclercq.

Ömrünün son aylarında elindeki tek serveti kereste fabrikasını satarak kızının geleceğini planlamaya çalışan Said’in mücadelesini anlatan film yer yer aksiyon, yer yer gerilim ve dram öğeleri içeriyor. Neredeyse tamamı bir kereste fabrikasında geçen film Said, kızı, çalışanları ve mafya patronu dışında fazla karakter de içermiyor. John Wick tarzı bir aksiyon bekleyenleri yanıltacaktır film. Zira silahlı/kalabalık mafya elemanlarına karşı fabrikasındaki makineleri ve aklını kullanarak direnmeye çalışan bir adamın hikayesini izliyoruz 80 dk boyunca. Filmdeki bazı sahneler oldukça kanlı olmakla birlikte, aksiyonun hızı gayet düşük. Mantık hataları da filmin neredeyse tamamını ele geçirmiş vaziyette. Film finali ile dram silahını kullanarak izleyiciyi son kez içine çekme denemesinde bulunuyor ama bunu tam olarak başardığını söylemek de güç. Zira izleyicinin Said ile ya da kızı ile bağ kurabileceği sahneler filmde yok.

Karantina günlerinde izleyecek bir şey kalmamışsa La terre et le sang filmine bir şans verebilirsiniz. Kısa süresi ile izleyiciyi sıkmadan tüketilebilecek bir film. Fakat neresinden baksanız zayıf kalıyor. Benim puanım 5/10.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.