End of Sentence (2019) Film İncelemesi

Hapishaneden İrlanda’ya

Başrollerinde John Fawkes ve Logan Lerman‘ın olduğu bir yol filmi ile karşınızdayız. Filmde; sorunlu bir baba-oğul ilişkisine sahip Frank ve Sean Fogle’ın, evin annesinin ölümünün ardından onun son dilediğini yerine getirmek için Alabama’dan İrlanda’ya doğru çıktıkları yolculuğu izliyoruz. Anna Fogle, hapisteki oğlu ve kocası arasındaki küskünlüğe son vermek için öldükten sonra naaşının yakılmasını ve küllerinin İrlanda’da bir göle dökülmesini ister. Bunu baba ve hapisteki oğul birlikte yapmalıdır. Sean’ın hapisten çıkmasının ardından baba Frank oğlunu bu görev için zor da olsa ikna eder ve yola çıkılır. End of Sentence için bir yol filmi diyebiliriz, evet. Bununla birlikte yol boyunca baba ve hapishaneden yeni çıkmış oto hırsızı oğul arasındaki ilişkide yaşanan iniş ve yükselişler filmin kendisinden daha fazla ön plana çıkıyor demek yanlış olmaz.

Temelde iki karakter üzerinden yürüyen filmimizde baba Frank sakin, usturuplu, hayatı boyunca kanunlara saygılı olmuş ve daha sakin bir kişilik portresi çizerken, oğlu Sean modern tabirle daha dominant, kavgacı, maskülen ve parlamaya müsait bir birey olarak resmediliyor. Bu iki farklı dünyanın yol boyunca çarpışması esnasında geçmişin kirli çamaşırları da ortaya dökülüyor. Sean’ın sonu hapiste biten araba hırsızlıkları ile mahvettiği gençliğinde babasının da parmağı olduğunu görüyoruz. Öte yandan Frank’in elinden geleni yaparak işleri yoluna koyma isteği ve çaresizliği de yol boyunca ilerlerken izleyiciye gayet güzel aktarılıyor. Bir yol filmi klasiği olarak karakterlerimizin arabalarından ve otellerinden elbetteki film boyunca farklı karakterler geçiyor ve bunların her biri Frank ve Sean’ın hayatına çeşitli dokunuşlar katıyor.

Muhteşem İrlanda manzaraları ile finalini gerçekleştiren film, ölüm döşeğindeki bir annenin hapisteki oğlu ve narin kocası arasındaki ilişkiyi onarmaya yönelik deneyini izleyicisine aktarmayı başarıyor. Kısa süresi, bağımsız filmlerin durağanlığından uzak hikaye örgüsü ve diyalogları ile End of Sentence bağımsız film sevenler için iyi bir film. Özellikle John Fawkes’ın oyunculuğu son derece başarılı. Benim puanım 7.5/10.

 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.