Tek Kullanımlık E-Mail Siteleri

Tek Kullanımlık (Geçici) E-Mail Hizmetleri

E-posta kutumuzun zaman içerisinde spam mailler ile dolmasının sebebi, genellikle üye olduğumuz forum, alışveriş vb. sitelerin mail adreslerimizi bilerek veya bilmeyerek sızdırmasıdır. Çalışan ve kullanıcı tarafından doğrulanmış mail adreslerinden oluşan devasa veritabanları zaman içerisinde elden ele dolaşır ve pek çok spammer tarafından hedef alınır. Gelen mailler arasında iyi niyetli pazarlama çabaları olduğu gibi pek çok dolandırıcılık, oltacılık (phishing), hack girişimi içeren mailler de olur. İşte bu nedenle, bizim için kritik öneme sahip olmayan web sitelerine kayıt olurken tek kullanımlık (geçici) bir email hizmeti kullanmakta fayda var. Bazen bir dosya linkini görmek için bir foruma üye olmak zorunda kalabilir, ya da bir basit bir online oyun için hesap açmak zorunda kalabiliriz. Bu gibi durumlarda gerçek posta kutumuzu spamden uzak tutmak için geçici ve tek kullanımlık bir e-posta kutusu kullanmak mantıklı olabilir. Bu yazımda sizin için 10 dakikalık, 1 saatlik ya da istediğiniz süreli geçici bir eposta kutusu oluşturan web sitelerini derledim.

1. Temp-mail.org

Türkçe arayüze sahip, modern tasarımlı bir geçici e posta kutusu

2. Tempail.com

Modern ve Türkçe arayüzü ile hizmet veren bir e posta hizmeti

3. Emailondeck

Kullanmadan önce Google Captcha doğrulaması isteyen, eposta adresine ulaşmak için 2 adım sunan bir arayüzü var. Diğer alternatiflere göre geçici posta kutusuna ulaşmak biraz daha zor. Bu nedenle pas geçilebilir.

4. Dropmail

Son derece temiz, hızlı ve basit bir arayüzü. Türkçe dil desteği var.

5.Guerrilla Mail

Basit ve sorunsuz arayüz. Alacağınız e posta adresini kendiniz belirleyebilir, farklı uzantılar arasından tercih yapabilir, Türkçe arayüzü kullanabilirsiniz. Uzun yıllardır piyasada olan, kaliteli bir alternatif. En güzel özelliği de, diğerleri tarafından tahmin edilmesi zor bir harf rakam kombinasyonunu sürekli kendi posta kutunuz gibi kullanabilmeniz. Guerrilla Mail ile mail almakla kalmayıp gönderebilirsiniz de.

 

Guerrilla Mail

Guerrilla Mail Arayüz

 

6. PratikMail

Türkçe ve sade arayüzü ile hizmet veren bir diğer geçici e posta kutusu. Diğerlerinin aksine Türkçe arayüzü Google Translate usulü komik çevirilerden oluşmuyor. Düzgün ve temiz bir kullanım sunuyor.

7. 13dk.net

Adından da anlaşılacağı üzere kullanıcılarına 13 dakika boyunca kullanabilecekleri bir geçici email adresi sunuyor. Türkçe arayüzü düzgün ve anlaşılır.

8. Hızlı.Email

Tasarım olarak 2000’lerin başlarındaki siteleri andıran hızlı.email, Türkçe arayüzündeki düzgün kullanım ile kendisini affettiriyor. 3 farklı uzantıdan kendi geçici adresinizi oluşturabiliyorsunuz.

9.Abandonmail

Bozuk bir Türkçe ile sizi karşılayan abandonmail, 1 saat boyunca kullanabileceğiniz geçici e mail adresleri sağlıyor. Size sunulan e-posta adresine müdahale şansınız yok. Sistem tarafından rastgele atanıyor.

10. Moakt

Moakt’ın size sunduğu geçici e-posta kutusu 50 dk süreyle geçerli oluyor. Sitenin Türkçe arayüzü düzgün. Moakt, Google Captcha uygulamasını bariyer olarak kullanarak mesaj gönderimine de izin veriyor.

Moakt E-Mail Arayüzü

Moakt Arayüzü

 

Şimdilik bu kadar. Google’a “geçici email” yazarsanız diğer pek çok alternatifi kendiniz de görebilirsiniz ama özünde bu sitelerin yaptıkları iş aynı. Sizin esas e-posta kutunuzun temiz ve spamdan uzak kalması için bir tampon e-posta işlevi görmek. 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.