Roller Coaster Tycoon

Tüm zamanların en iyi tycoon oyunlarından birisi. Bir efsane. Chris Sawyer abimizin başyapıtlarından biri. Bugun RosenCruz’s da nostalji zamanı. Eski güzel günlerden bir tycoon oyunu geliyor. Roller Coaster Tycoon. Eski bir bilgisayarınız mı var. Yeni 3D oyunları oynamakta güçlük mü çekmektesiniz. İyi bir lunapark işletmecisi olabilirim mi demektesiniz ? Canınız zor bir strateji oynamak mı istedi ? Doğru yerdesiniz.

Chris Sawyer ın transport tycoon ile beraber tycoon severlere ve oyun dünyasına bir armağanı,tüm zamanların en iyi tycoon oyunlarından.bir lunapark kurmanın tüm zevkini ve zorluğunu birebir yaşatan,türkiye deki parklarda asla göremeyeceğimiz makinaları kurmamıza ve işletmemize izin veren ve hepsinden önemlisi uzun vadeli planlar yapılmazsa ve park alanı verimli kullanılmazsa oyuncuyu rezil eden oyun.

Şirin grafikleri,sevimli ziyaretçileri,sesleri ve atmosferi ile lunapark yönetmenin ya da içinde olmanın zevkini birebir yaşatırdı.eğer chris sawyer bizi yemiyorsa her ziyaretçinin ayrı bir biyolojisi,psikolojisi vardı.kimisi psikopat roller coasterlara binmezse rahat etmez kimiside en fazla atlı karıncaya biner,heyecanı yüksek atraksiyonlardan kaçardı.kimi gürültüyü sevmez,kimisi obur olurdu.bu gibi değişik insanların herbiri tatmin olmazsa parkımız işlemez,puanımız düşük olurdu.

Adam iyi park yapmış beyler. Bu arada ekran görüntüsü RC2 den.

Parkımıza ekleyebileceğimiz bir sürü tema vardı.bunun yanısıra sürekli gelişen roller coasterlar ve diğer lunapark aletleri ile sürekli gelişim göstermezsek bir süre sonra ziyaretçi sayısı azalır,bütçe alarm verirdi.oyunda dikkat edilmesi gereken bir noktada parkın temizliği ve düzeni idi.parkın her metrekaresine bir temizlikçi vermeli,çeşitli işlek meydanlara birden fazla temizlikçi koymalı ve yollara her 2 karede bir çöp kutusu konmalıydı temizliği sağlamak için.temizlikçi kadar sık olmasa da yine parkta yeteri sayıda güvenlikçi bulunmazsa bu sefer vandalizm şikayetleri alırsınız.oturaklar kırılır,çöpler dökülür ve çevreye zarar verilirdi vandallar tarafından.bu da notunuzu düşürür.

İçinde su olan parklar her zaman sıkıntılıdır. Dikkat ile yönetmek lazım !

Yine yiyecek içecek satılan büfelerin etrafına ve seyrengah bölgelere ziyaretçilerin oturmaları ve dinlenmeleri için banklar yapmak,tuvalet yapmayı ihmal etmemek,güzel bir yeşillendirme,ziyaretçilerin kaybolmasını engelleyecek yol tasarımı,havuzlar ve suların etkili ve dekoratif kullanımı kaliteli bir park için son derece önemli.özellikle oyunu ilerleyen bölümlerinde başarı ancak detaylara dikkat ederek mümkündü.ayrıca parka yada belirli makinelere ilgi düştüğü zaman mutlaka pazarlama kampanyaları düzenlenerek ilgi artırılmalı.pazarlama kampanyaları cidden işe yarıyor ve maliyetlerini fazlasıyla çıkarıyorlar.

Sonuç olarak tycoon alemlerinde bir efsanedir rollercoaster tycoon. Ne rollercoaster tycoon 2,ne de rollercoaster tycoon 3 aynı zevki veremedi bana. Esasında RC2 bu oyunun hafif geliştirilmiş bir halidir. RC 3 ise 3 boyutludur ve eski ruh kaybolmuştur.

 

Roller coaster dan inince kusanlarla,patlayıp havaya uçanlarla,parkta kaybolup ağlayanlarla,parası bitince boynu bükük eve dönenlerle ilk bu oyunda karşılaştığımdan belkide.kısacası roller coaster tycoon,tycoon oyunlarını sevenler için kaçırılmaz bir nimettir.basit gözüken ama fazlasıyla derin olan bir chris sawyer yapıtıdır.ekonomik strateji sevenlerin oynaması lazımdır.

 

200 mb a böyle zevkli bir oyun nasıl sığdırılır görmek ve üzerinde düşünmek içinde birebir.hem başka hangi oyunda gölün üstüne hız treni koyup,fren mekanizması kurmadan 64 kişiyi suya uçurabilirsiniz ki ?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.