Mark of the Ninja

Modern zamanlara uyum sağlamakta sıkıntı yaşayan bir ninja klanı, uluslararası bir suç örgütü tarafından saldırıya uğrar ve büyük zarar görür. Klan lideri, elindeki ninjalardan birini, özel bir iksirden yapılan dövme ile donatır ve düşmanlarının üzerine salar. Dövmenin gizemli etkisi, zamanla sahibinin zihniyle oynayacak, dost ve düşman birbirine karışacak, oyunumuz muhteşem bir finale doğru ilerleyecektir.

Eski zamanların platform oyunlarına benzer 2D grafikleri modern teknolojiler, kaliteli ses ve görüntü efektleri ile birleştiren MOTJ, adeta bir 2D Splinter Cell. Kılıcınızı çekip düşmanlara saldırabilir ya da onlara hiç görünmeden tüm bölümlerde önemli mesafe kaydedebilirsiniz. Alarm ne kadar az çalar, ne kadar az etrafta iz bırakırsanız o kadar yüksek puan alırsınız.

Esasında gizlilik bazlı bir oyun olduğundan, MOTJ bu şekilde oynandığında oyuncuyu daha çok zorlayan ve zevk veren bir yapıya sahip. Oyunun bulmacaları ya da gizemleri oyuncuyu pek uğraştıracak türden değil, daha ziyade gizliliğe odaklanmanızı istemiş yapımcılar. İyi de yapmışlar. Kılıç her zaman çözüm değil ve pek çok bölümde aklınızı ve gölgeleri kullanarak ilerlemek zorundasınız.

Oyunun sanatsal yönetimi de oldukça başarılı. Finale doğru karanlıklaşan ara videolar, bölüm tasarımları, karakter seslendirmeleri yeterince tatmin edici düzeyde. Hikayeyi bize anlatan sinematikler basit ama etkileyici tasarlanmış.

Türü seven oyuncuların Mark of The Ninja’ya bir bakmasını tavsiye ederim. Nostaljik side-scroll oyunların tadını veren, Prince of Persia, Splinter Cell gibi oyunları da andıran bir yapısı var. Finaldeki sürpriz ise film senaryolarını aratmayacak nitelikte.

İyi oyunlar.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.