The Call of the Wild (2020) Film İncelemesi

Vahşetin Çağrısı

Jack London‘ın aynı isimli kısa macera romanından uyarlanan The Call of the Wild, ülkemizde “Vahşetin Çağrısı” olarak gösterime girdi. Türkiye’de daha önce yapılan kitabın çevirisi filmin isim yerelleştirmesini de etkilemiş gibi görünüyor. 2020 yapımı filmde, Kanada’nın Yukon bölgesinde 1890’larda yaşanan “Altına Hücum” furyasında güçlü köpeklere olan artan talep nedeniyle Amerika’da bir hakim olan sahibinden çalınarak Kanada’da kızak köpeği yapılan Buck’ın hikayesini izliyoruz.

Güzel bir evde lüks içinde yaşayan Buck, asi ruhlu ve akıllı bir köpektir. Klondike Altına Hücum furyasında köpeklere olan talebi farkeden hırsızlar Buck’ı çalar ve kızak köpeği olarak satar. Buck bazen bir posta kızağını taşıyacak, bazen sürünün liderliği için mücadele edecek ve gösterişli bir ev köpeğinden vahşi bir kurda yavaş yavaş dönüşecektir.

Jack London’ın insan ve doğa mücadelesi ile evrimsel süreçleri ve kökenlerimizi bir köpek analojisi üzerinden anlattığı muhteşem eserin bu sinema adaptasyonunda başrolde Harrison Ford‘u izliyoruz. Yönetmenliğini Chris Sanders‘ın yaptığı film Buck’ın bilindik hikayesini bol bol CGI ve muhteşem Kuzey Amerika manzaraları ile bize anlatıyor. Dolaylı da olsa bir Disney yapımı olan filmde romanda gördüğümüz şiddet ve kanlı sahneler olabildiğince yumuşatılarak izleyiciye aktarılmış. Buck’ın zorlu mücadelesini, farklı sahiplerin elinde şekillenmesini, kendini bulmasını ve nihayet “çağrı”ya kulak vermesini izlediğimiz film, iyi ayarlanmış süresi ve akıcı temposu ile izleyiciyi kendisine bağlamayı başarıyor. 

Maalesef fazla karikatürize edilmiş kötü karakterler ve Buck’ın ve diğer köpeklerin/hayvanların tamamen CGI oluşu filmin gerçekçiliğini ve hedef kitlesini önemli ölçüde düşürüyor. Romanda Buck’ın bir ev köpeğinden kurt sürüsüne liderlik ederken geçirdiği mücadeleler ve değişimler, bir Disney yapımına uygun olacak şekilde filtrelenmiş ve kandan/şiddetten temizlenmiş. Bu da filmi maalesef London’ın muhteşem edebi eserinden uzaklaştırıyor. Bununla birlikte The Call of the Wild – Vahşetin Çağrısı ailecek izlenebilecek ve içinizi ısıtan bir yapım. Dokunaklı finaliyle izleyicileri etkilemesi muhtemel. Muhteşem Alaska ve Kanada manzaraları eşliğinde, Buck’ın hikayesini ve çağrıya kulak vererek geçirdiği evrimi ailece izleyebilir, çocuklarınızla iyi vakit geçirebilirsiniz. Benim puanım 7/10.

 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.