Insidious (2010) Ruhlar Bölgesi

Açık konuşmak gerekirse, gerilim ve korku filmlerinin sinemada izlenilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Peki uygulamada öyle oluyor mu? Hayır. Bu tarz filmleri nadiren ve minik laptop ekranında izlediğimden tadına varamıyorum genelde.

--spoiler--- Dediğim gibi olayın ev ile alakası yok. İş velette bitiyor

Bu sefer öyle olmadı. Insidious u kocaman bir salonda tek bir arkadaşımla izledim. Ve itiraf etmeliyim ki film zaman zaman sizi koltuğunuzdan zıplatacak sahnelere sahip. Filmimiz mutlu ve bol çocuklu bir Amerikan ailesinin yeni evlerine taşınması ile başlıyor. Fakat sanılanın aksine bu filmdeki kötü ruhların,  korkutucu şato görünümlü banliyö evi ile alakası yok. Ailemizin erkek çocuklarından biri düzenli olarak astral seyahat yapmakta ve bir gün tekrar kendi bedenine dönemeyerek öteki dünya denilen alemde sıkışıp kalıyor. Bu dünyadaki bedeni ise koma durumuna geçiyor. Bunu gören bedensiz ruhlar, ufak çocuğun bedenine girebilmek ve bir bedende tekrar hayat bulabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu esnada evin altı üstüne geliyor, ailenin psikoloji paramparça oluyor ve tabiri caizse olaylar gelişiyor.

Allah belanı vermesin senin

Insidious un kesinlikle vasatın üstünde bir film olduğunu söyleyebilirim. Fakat görsel olarak korkutucu olmaya çalışırken bazı şeylerden ödün verilmiş gibi. Ruhların, yaratıkların çizimleri ve canlandırmaları biraz karikatürize geldi bana. Belki de bir saygı duruşu bu eski korku filmlerine.  Bunun dışında seslerin ve müziklerin etkili kullanıldığı bir film diyebiliriz Insidious için. Oyunculuklar hiç fena değil ve Patrick Wilson biz beyleri kıskandıracak kadar cool.  Size keyifli bir 103 dk geçirmeyecek bu film. Özellikle filmin belirli bölümlerinde sık sık koltuğunuza yapışacaksınız. Ama bir Paranormal Activity etkisi bırakacağını söylemek güç. Zira kötü ruhlar ayan beyan ortada dolanıyorlar ve pek öyle korkunç değiller. Belki de işin içine biraz gizem katılsa, bu kadar aleni bir biçimde şeytanı evin içinde görmesek daha iyi bir gerilim faktörü oluşturulabilirdi. Son zamanlarda yapılan sağlam korku filmlerinden biri Insidious.  Yerli korku filmi saçmalıklarından sonra ilaç gibi geldiği bile söylenebilir. Verdiğiniz paraya ve vaktinize değeceğini düşünmekteyim.Bir de normalde gözükmeyip fotoğrafta gözüken kötü ruhlar biraz klişeleşmedi mi artık ?

IMDB 

İyi seyirler.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.