Me and Earth and the Dying Girl (2015) Film İncelemesi


Zamanını arkadaşı Earl ile sinema klasiklerinin parodisini çekerek geçiren, hayattan bezmiş ve kendini dışlanmış hisseden lise öğrencisi Greg, annesinin baskısı ile, kansere yakalanmış olan Rachel ile vakit geçirmeye başlar. İlk başlarda isteksiz ve aile zoruyla başlayan bu ilişki, Greg ve Rachel arasındaki ilişki derinleştikçe ve Rachel’in hastalığı ilerledikçe daha farklı bir boyut kazanır. Greg, son filmini Rachel için çekmeye hazırlanmakta, Rachel ise yaşam mücadelesi vermektedir. Bir yandan da Rachel Greg’i üniversiteye gitmesi için ikna etmeye çalışmaktadır.

Alfonso Gomez-Rejon‘in filmekimi’nde de gösterilecek olan filmi, eleştirmenlerden iyi not aldı. Tüm zamanını arkadaşı Earl ile geçiren Greg’in Rachel ile ilişkisi gayet iyi komedi unsurları içeriyor. ABD’den son dönemde çıkan en iyi bağımsız yapımlardan biri olabilir Me and Earth and the Dying Girl. Gerçi Earl ve Rachel karakterleri yeterince derinleştirilmemiş ve finalde Greg’e farklı bir gönül ilişkisi ve yol çizilmiş olsa da, film görüntü yönetimi, müzikleri, gençlerin kaliteli oyunculukları, sıradışı ebeveyn profilleri ve pek hoş Pittsburgh manzaları ile gayet iyi bir seyirlik olduğunu ispatlıyor. The fault in our stars vb. filmler ile benzerlik kurabileceğiniz filme, bence bir şans vermelisiniz. 

Film içerisinde izlediğimiz, Greg ve Earl tarafından çekilmiş olan parodi filmler de çok eğlenceli. Belki ileride filmin Bluray ve DVD sunumlarında bu mini filmleri de izleyebiliriz. Bu arada Greg’in Rachel için yaptığı filmi tam olarak izleyemiyoruz ama onda da güzel detaylar göze çarpıyor. Bağımsız film sevenler için iyi bir seçim Me and Earth and the Dying Girl. Benim notum 8/10.

IMDB

 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.