AliExpress ücretsiz kargo uygulaması kalktı mı?

AliExpress ücretsiz kargo uygulaması kalktı mı?

Ülkemizde de oldukça popüler olan Çin menşeili pazar yeri uygulaması AliExpress, yeni uygulamasıyla Türkiye’deki müşterilerin tepkisini çekecek gibi duruyor. Son günlerde AliExpress web sitesini ziyaret edenler, tüm ürünlerde “ücretsiz kargo”  (Free Shipping) seçeneğinin artık yerinde olmadığını göreceklerdir. Geçtiğimiz yıl içerisinde gelen gümrük vergisi düzenlemeleri ve gümrüğe sunma ücreti uygulamasının ardından, AliExpress’in Türkiye için ücretsiz kargo uygulamasını ortadan kaldırması AliExpress’deki ürünlerin fiyatlarını Türk tüketiciler için daha da dezavantajlı bir konuma soktu. Yükselen döviz kuru ile birlikte artık neredeyse tüm ürünlerde AliExpress fiyat cazibesini yitirmiş gibi görünüyor.

Ekşi Sözlük’ten “kisa dustu geri pasim” adlı kullanıcı ise, Çinli bir satıcıya dayandırdığı açıklamasında. bu ücretli taşımanın, daha önce kapıda ödediğimiz gümrük vergisine istinaden kesildiğini ve artık kapıda gümrük işlemleri ödemesi olmayacağını belirtmiş. Açıklaması aşağıdaki gibi :

türkçe kısa ve öz meali, ekim 2020’den sonra gümrük vergisi alışveriş sırasında ddp denilen bir sözleşmeye göre kredi kartı tarafından tahsis edilecek online olarak. yani sanırım kapıda vergi ödeme işine son veriyorlar.

ürünün fiyatının olduğundan az gösterip gümrük vergisinden kaçırılma işine son verebilmek için uygulanacak bir yöntem gibi duruyor.

Uygulamanın geçici bir tedbir mi, yoksa kalıcı bir düzenleme mi olduğunu zaman gösterecek. Kesin olan tek şey ise şu sıralar AliExpress’ten alışveriş yapmanın akıllıca bir tercih olmadığı. Görünen o ki, uygulama kalıcı olursa AliExpress sadece ülkemizde bulunmayan ürünler için tercih edilecek bir pazar yeri olacak bundan sonra.

You may also like...

1 Response

  1. Vatandaş dedi ki:

    E biz ne anladık bu işten 2 kez üst üste vergi ödüyoruz demektir bu çünkü aliexpressten aldığım şeylerin üstüne birde kapıda vergi ödüyoruz böyle saçmalık olamaz bende bu ürünlerin niye hepsinin kargosu ücretli oldu diyorum resmen devletimiz bizi dolandırıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.