The Last Laugh (2019) Film İncelemesi

Başrollerinde Chevy Chase ve Richard Dreyfuss‘u izlediğimiz The Last Laugh, bir Netflix filmi. Eski komedyen Buddy Green ve menajeri Al Hart’ın tesadüf eseri huzur evinde tekrar karşılaşması ile başlayan film, bir yol ve umut hikayesi aynı zamanda. Bir doktor olan Green, 50 yıl önce komedyenliği iyi bir fırsat yakalamışken bırakmıştır. O dönem buna bozulan menajeri Hart ile yıllar sonra yolu kesiştiğinde, ikisinin de zaman aleyhine işlemektedir. Sıkıcı huzurevinden kaçarlar kendilerini yollara vururlar. Hart eski mekanları Green için bir bir tekrar ayarlar. Altlarında araba ile hem yıllara, hem de zamane komedisine meydan okuyacaklardır.

Konu itibariyle izlenebilir duran film, ne bir yol hikayesi olmayı başarıyor ne de Green’ın standup gösterilerine yeterince zaman ayırıyor. Uzun olmayan süresi ile izleyiciyi sıkmadan hikayesini anlatan film, neyse ki korkulanı izleyiciye yaşatmıyor finali tebessüm ile bitiriyor. Al ve Green’ın zamana karşı yarışı, bir yol ve aşk hikayesi ile taçlandırılıyor. Filmde ABD’nin farklı eyaletlerindeki komedi kültürünü de yüzeysel de olsa izleme şansımız oluyor. Aradan geçen onca zamana karşı halen güzelliğini koruyan Andie MacDowell‘ı izlemek biz ölümlüler için güzel bir zevk olsa da, kendisinin hikayeye çok da büyük bir katkısı olmuyor. Chevy Chase’ın oyunculuğu bana ziyadesiyle yapay geldi. Bu kendisinin 2000 yılından beri ilk başrolü ve biraz heyecanlanmış ya da ihtiyar bir adamı çok da iyi oynayamamış. Richard Dreyfuss tonton ve neşeli ihtiyar rolünde bence harika bir iş çıkarmış.

Uzun uzadıya analize konu olacak bir film değil aslında The Last Laugh. Green’in standuplarından daha fazla izleyebilsek hoş olurdu. MacDowell’ın karakteri ve Al Hart ile ilişkisi de mantar ve esrar çekmekten daha derine gidebilirdi sanki. Daha ziyade bir televizyon filmi havasında çekilmiş, yer yer komik sahneler barındıran, vasat bir seyirlik. Fakat vakit kaybı olduğu da söylenemez. Benim puanım 6/10.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.