Looper (2012) Film İncelemesi

Başrollerinde Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt‘ı izleyebileceğimiz 2012 tarihli yeni bir bilim kurgu  Looper. Yönetmen koltuğunda Rian Johnsonoturmakta. Filmimiz gelecekte geçiyor. 2074 yılında, zaman makinesi icat edilmiştir. Makineyi elinde tutan mafya, birisinden kurtulmak istediğinde, onu geçmişe, bir tetikçinin beklediği yere gönderir ve oracıkta öldürür. Başroldeki Joe, bu pis işi geçmiş zamanda yürüten bir tetikçidir. Bir gün öldürmesi için kendisine gönderilen kurbanın aslında gelecekteki kendisi olduğunu farkettiğinde işler karışır.

Esasında bu bilinen bir eylemdir. Mafya, sorumluluktan kurtulmak için, tüm tetikçilerini de işi bıraktıkları zaman bu şekilde gelecekten göndermekte ve kendisine öldürtmektedir. Böylece “döngü” kapatılmış olmaktadır.

Joe’nun gelecekteki hali bu döngüyü kapatmayı reddedip, çok sevdiği karısını diriltebilmek için geçmişte mücadeleye başlayınca, Joe’nun geçmişteki hali ile aralarında çetin bir mücadele başlayacaktır.

Taşların yerine oturması için birden fazla kez  izlenmesi gereken bir film olduğuna inanıyorum Looper’ın. Bence iyi bir konu yakalamış. Bu konunun daha iyi, daha az efekt, daha fazla felsefe ve daha ucu açık bir son ile efsane olabileceğini düşünüyorum.

Levitt‘i filmde tanımanız neredeyse mümkün değil. Ağır bir makyaj ile Bruce Willis’in gençliğine benzetilmiş “güya”. Onun yerine Willis’in rolünü başkası alsa çok daha mantıklı olurdu kanımca. “Ufaklık”a yüklenen yarı tanrısal rolü gereksiz buldum. Dediğim gibi ayakları daha yere basan, daha karanlık, daha Blade Runner tarzı bir atmosfer ile bu film kanımca bir kült olabilirdi. Bu haliyle iyi bir film olarak kalmış. Bununla beraber filme ilişkin sinema forumlarında, imdb’de ve sözlüklerde çok güzel tartışmalar da var. Filmdeki zaman yolculuğu, bunun getirdiği paradokslar ve sonuçlar ile ilgili okumaları gerçekleştirirseniz filme ilişkin daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. En azından insanları buna sevkeden, kaliteli bir film Looper. Benim puanım 7/10.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.