Bosch (2014) Dizi Tavsiyesi

Edebiyat dünyasından TV ekranlarına taşınan bir polisiye : Bosch

Amazon Prime Video‘nun en yüsek reytingli işlerinden biri olan Bosch, Los Angeles’ta geçen bir polisiye-drama dizisi. 10 bölümlük sezonları ile her sene başka bir davaya odaklanan dizide, LAPD cinayet masası dedektifi Hieronymus (Harry) Bosch ve iş arkadaşlarının maceralarını izliyoruz. Başrolünde Titus Welliver‘ı seyrettiğimiz dizi, her sezon odaklandığı ana davaya ek olarak bölümler içerisinde daha ufak dosyaların da çözümünü izleyicilere aktarıyor.

Dizinin baş karakteri Harry Bosch eski bir asker ve kendini mesleğine adamış bir dedektif. Sıradışı düşünce tarzı, gerektiğinde kuralları esnetmesi ve kararlılığı ile diğer mesai arkadaşlarının arasından sıyrılan Bosch, özel yaşamı ile de dizinin bazı bölümlerinde ön plana çıkıyor. Annesi de faili meçhul bir cinayete kurban giden Harry Bosch, bu nedenle kimsesizlerin, failleri bulunmayan cinayet dosyalarının peşinden daha sıkı bir azim ile giderek işinin gereğini yerine getiren bir karakter. Genel bir değerlendirme yapılacak olursa Bosch’un benzer polisiye dizilerinde gördüğümüz karizmatik, yakışıklı dedektiflerden biri olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bosch dış görünümünden, havalı esprilerinden ziyade işindeki uzmanlığı ve disiplini ile öne çıkan bir karakter.

Sıradışı bir dedektif

Dizinin Amazon Prime Video’nun en popüler yapımlarından biri olduğunu söylemiştik. Şu an 6 sezonu yayınlanan dizi, 7. ve son sezonu ile yakında tekrar ekranlara dönecek. Geride bırakılan sezonlarda dizinin oldukça hassas meselelere nitelikli bir şekilde dokunduğu söylenebilir. LA’de yaşanan uyuşturucu bağlantılı suçlardaki artışlar, eski askerlerin topluma adaptasyon sırasında yaşadıkları problemler, ırkçılık temelli suçlar, cinsel tercih özgürlüğü, “black lives matter” tartışmaları ve LA belediye başkanlığı seçimlerindeki dalavereleri izleyiciye oldukça mantıklı ve nispeten taraf tutmadan aktardığı söylenebilir dizinin. Bu yönüyle çok eleştirilen “sjw” batağına tam olarak batmadığı söylenebilir bu yapımın.

Diziyi polisiye sevenlere kesinlikle öneririm. 10 bölümlük sezonları sayesınde hemen her bölümden sinema filmi tadı alabiliyorsunuz. Bosch ve arkadaşlarının odaklandığı esas dava dışındaki ufak dosyalarda da türlü entrikalar ve gizemler dönüyor ve izleyicinin ilgisini canlı tutmayı başarıyor. Polisiye-drama sevenler için vakitlerinin karşılığını veren bir dizi Bosch. Benim puanım 9/10.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.